Mijn artikelen

Voor informatie

Een zeecontainer kopen voor verschillende doeleinden

Het eerste doel van een zeecontainer is natuurlijk het vervoeren van goederen over zee. De zeecontainer wordt dan gevuld en op een vrachtschip geladen, waarna de reis kan gaan beginnen. Zeecontainers worden gebruikt voor het vervoer van van alles. Je kunt het zo gek niet bedenken. Of het nu gaat om bulkgoederen, stuksgoederen, auto's of complete inboedels, een zeecontainer is geschikt voor zo goed als alles. Wil je verse waren versturen? Dan kun je een zeecontainer kopen met daarin een koelsysteem. Zo weet je zeker dat je verse waren ook vers blijven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij garnalen die hier in Nederland worden gevangen en die in Turkije worden gepeld.

Een zeecontainer kopen kan ook een ander doel hebben dan vervoer

Een zeecontainer is groot. Veel groter dan je aan de hand van een afbeelding zou verwachten. En dus kun je er ook heel prima een deel van je voorraad in opslaan. Als je geen vergunning krijgt om een stuk aan je bedrijf te bouwen, maar je mag wel een zeecontainer plaatsen voor tijdelijke opslag, dan is een zeecontainer kopen een goed idee. Ook als je in afwachting bent van je bouwvergunning voor de uitbreiding van je magazijn kun je voor tijdelijk een zeecontainer kopen.

Zeecontainers zijn er in verschillende soorten en maten

Zo kun je een compleet geïsoleerde zeecontainer kopen of juist een zeecontainer met een open bovenkant. Het is maar net afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen. Moet er een grote machine vervoerd worden die niet ingeklapt of tijdelijk uit elkaar gehaald kan worden? Dan is een "open top-zeecontainer" de perfecte oplossing. Wil je de zeecontainer ombouwen tot bouwkeet? Dan is het wel fijn als er wat isolatie in verwerkt is. Zo valt er voor iedere toepassing wel wat te bedenken. En geloof mij, alle soorten zeecontainers zijn, nieuw of gebruikt, gewoon online te koop.

Personaliseer jouw zeecontainer

Heb je een zeecontainer die je gaat gebruiken voor het vervoer over de weg in Nederland? Of die je via de weg naar een vrachthaven verstuurt? Dan is herkenbaarheid van belang. Je wilt immers dat ook potentiële klanten jou kunnen vinden. Zorg er dus voor dat de zeecontainer die jij koopt gespoten wordt in de kleuren van jouw bedrijf en dat, minimaal, jouw bedrijfslogo er op prijkt. Zo weet je zeker dat je in the picture bent op de weg, maar ook zelfs op het grote vrachtschip. Je kunt, dankzij een opvallende kleur, precies zien waar jouw container zicht bevindt op het schip.