Mijn artikelen

Voor informatie

Wat kan je allemaal kwijt in een palletstelling

Een palletstelling is voor heel veel gelegenheden erg handig. De plek waar deze het meest gebruikt worden zijn magazijnen van bedrijven, maar ze kunnen ook thuis in bijvoorbeeld de garage gebruikt worden. De reden dat deze palletstellingen zo populair zijn in magazijnen is omdat ze een hele makkelijke manier zijn om grote hoeveelheden producten netjes en overzichtelijk op te ruimen. Je kan dan met je personeel afspreken dat product A altijd op de bovenste plank ligt, product B op de middelste plank, etc. Op deze manier kan iedereen alles makkelijk vinden. Daarnaast hoef je ook niet alle dozen bovenop elkaar te stapelen waardoor je helemaal niet meer bij de onderste doos kan.

Hele pallets kan je in één keer opbergen

Het woord palletstelling zegt het eigenlijk al; je kan hier hele pallets aan producten in kwijt. Dit is vooral in magazijnen natuurlijk erg handig aangezien daar vaak meerdere pallets van hetzelfde product binnenkomen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om al deze pallets uit te pakken, maar vaak is het handiger deze intact te laten totdat je de producten nodig hebt. Op deze manier kan je de producten namelijk makkelijker tellen en vervoeren. Als je dan later de producten nodig hebt kun je de pallet uitpakken en de dozen op bijvoorbeeld de plank erboven zetten. Hierdoor heb je nog steeds alle producten bij elkaar.

Niet de optimale oplossingen voor losse producten

In een palletstelling kan je natuurlijk ook losse producten kwijt, maar dit is vaak minder handig. Door het enorme formaat van de stellingen kunnen losse producten hierop nogal snel verdrongen raken tussen de grote pallets. Als de producten op de pallet nog in dozen zitten kan je deze dozen natuurlijk wel in de palletstelling zetten. Een andere reden dat het niet echt geschikt is voor kleine producten is dat de ‘planken’ vaak gemaakt zijn van roosters die dus gaten hebben. Kleine producten kunnen hier dus makkelijk in blijven haken of er zelfs doorheen vallen. Dit haalt dan dus volledig het nut van een georganiseerde palletstelling weg.