Mijn artikelen

Voor informatie

Winkelen tijdens de pandemie

De wereld is in de afgelopen zes maanden natuurlijk gigantisch veranderd. Wat we vroeger normaal vonden zoals een avond uitgaan, op vakantie of naar een festival is op dit moment gigantisch ingewikkeld geworden. Ook dingen zoals een dagje winkelen is een stuk ingewikkelder. We moeten ons allemaal aan de verschillende maatregelen houden die nodig zijn om deze pandemie te verslaan. Maar voor vrouwen die graag een dagje gaan winkelen, alleen of samen met vriendinnen is deze zomer natuurlijk een stuk minder leuk. Toch is het nog steeds mogelijk om lekker te shoppen als je het een beetje slim aanpakt. In dit artikel bespreken we winkelen tijdens de pandemie.

Gezellig online shoppen

Wanneer je graag gaat winkelen en hier ook een dagje uit van maakt doe je dit meestal ook graag met vriendinnen. Online shoppen bestaat natuurlijk al jaren en het is hartstikke handig wanneer je op het internet kleding en schoenen kunt bestellen. Maar alleen via het internet winkelen is natuurlijk niet zo leuk wanneer je liever met vriendinnen gaat. Een leuke manier leuke manier om alsnog met vriendinnen te shoppen is door dit te doen via een zoom call. Je kunt dan video bellen en tegelijkertijd winkelen. Denk bijvoorbeeld aan de webshop van Arendonk waar je fantastische damesschoenen kunt kopen. Ze hebben vele verschillende hoogwaardige merken zoals Toral. Wanneer je de mensen waarmee graag wilt shoppen toch wel ziet dan kun je er ook een gezellige avond bij iemand thuis van maken.

Veilig winkelen

Natuurlijk zijn ondanks de pandemie de meeste winkels wel nog open en ze staan te springen om klanten. Het is dus nog steeds mogelijk om wel gewoon echt een dagje te gaan winkelen in een winkelcentrum maar houd je wel aan de nodige maatregelen. Draag bijvoorbeeld altijd een mondkapje wanneer je in de winkel zelf bent en probeer afstand te houden van andere mensen. De verantwoordelijkheid is ook aan winkelmanagers en eigenaren om niet te veel mensen tegelijkertijd in de winkel te laten. Ook kan het helpen om op rustigere momenten te shoppen. Sla de zaterdag dus over voor je dagje winkelen. Gelukkig zijn de terrasjes momenteel weer gewoon open en kun je dus met vriendinnen gewoon een drankje drinken. Maar houdt er ook hier rekening mee dat er sociale afstand moet worden gehouden. Op deze manier kun je veilig een leuke dag hebben zonder dat je een paar weken later ziek in je bed ligt.