Mijn artikelen

Voor informatie

Waarom een fashion hoed dragen?

Je ziet tegenwoordig steeds meer mensen met een fashion hoed rondlopen. Je kunt een hoed prima in je vrije tijd dragen. Het dragen van een fashion hoed geeft je een stijlvolle look. Het is niet alleen stijlvol, maar het is ook erg prettig om te dragen als ze zon schijnt. De hoed houd de zon dan uit je gezicht en dat kan ook erg fijn zijn. Als je een fashion hoed hebt is een zonnebril dus overbodig.

Geschiedenis hoeden

Al sinds de ijstijd dragen mensen hoofddeksels. Mensen droegen het in die tijd vooral ter bescherming tegen de elementen en waren toen nog niet zo bezig met het uiterlijk van de hoed. Vroeger droegen alleen mannen hoeden, maar na verloop van tijd gingen ook steeds meer vrouwen een fashion hoed dragen. Rond 1900 droegen zelfs vrijwel alle mannen en vrouwen een hoed in het dagelijks leven. Als je in die tijd geen hoed droeg werd dat als onacceptabel en onbeleefd gezien. Bij het begroeten van elkaar namen mensen in die tijd hun hoed af. De hoed heeft zich door de jaren heen erg ontwikkeld. Nu wordt de hoed vooral als accessoire gedragen.

Soorten hoeden

De fashion hoed bestaan in verschillende soorten en maten. Ten eerste is het belangrijk dat de hoed goed past, hij moet niet te strak zitten maar moet ook niet te los zitten. Het is belangrijk dat je een type hoed kiest die bij jou past en waar je je fijn in voelt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnehoed, een bucket hat, een strandhoed, een deukhoed of een westernhoed. Ook het materiaal en de kleur van de hoed zijn belangrijk. Fashion hoeden worden meestal van polyester, katoen of wol gemaakt en zijn in verschillende kleuren en patronen beschikbaar.