Mijn artikelen

Voor informatie

Moët champagne mag niet ontbreken op jouw feest

Er zijn veel gelegenheden waarbij een drankje of een goed glas wijn horen. Er zijn natuurlijk ook gelegenheden die vragen om meer dan dat. Als het je trouwdag is en het huwelijk is gesloten, dan is het echt wel tijd voor een goed glas champagne. En dan ga je natuurlijk voor Moët champagne. Deze champagne verhoogt de feestvreugde. Niet alleen vanwege de feestelijk klinkende naam, maar ook zeker vanwege de heerlijke smaak. Moët champagne is een mooie campagne die prachtige subtiele bubbels heeft, het is natuurlijk niet zomaar een bubbeltjeswijn!

Moët champagne bestel je online

Je kunt deze champagne natuurlijk online bestellen vooor je eigen feest. Maar wist je dat je Moët champagne ook cadeau kunt doen? Je kunt de fles, in een mooie cadeauverpakking of een kistje, direct laten bezorgen bij degene voor wie je 'm hebt besteld. Gaat je beste vriendin trouwen en kun je daar, vanwege de beperkende maatregelen rond COVID-19 niet bij zijn? Dan kun je een mooie fles champagne laten bezorgen. Zo weet ze dat je wel aan haar denkt op deze gedenkwaardige dag. Bestel direct een extra fles voor jezelf. Deze bewaar je tot volgend jaar. Dan kunnen jullie op hun 1-jarig huwelijksfeest wél in persoon klinken op het geluk!

Geen champagne voor het dopen van een boot

Wanneer een nieuwe boot te water wordt gelaten, wordt deze, volgens de geldende tradities, gedoopt door er een fles champagne op stuk te slaan. Dat zou voorspoed brengen. Het is natuurlijk eeuwig zonde om daar Moët champagne voor te gebruiken, dat kan best met een flesje van mindere kwaliteit. Proosten op de behouden vaart doe je dan weer wel met Moët champagne. Dat is wel zo feestelijk!

Er zijn verschillende soorten champagne

Je zou denken dat alle champagne uit dezelfde streek in Frankrijk komt en dat alle champagne dus hetzelfde smaakt. Dat is niet helemaal waar. Champagne mag inderdaad pas champagne heten als de druif van oorsprong uit de Champagnestreek komt. Ook het bottelen moet in deze streek gebeuren. Maar ieder champagnehuis heeft toch weer net een andere werkwijze. Het resultaat is dus altijd champagne, maar de smaken kunnen onderling nog best verschillen. Ook is er tegenwoordig rosé champagne. De smaak hiervan is net even anders, maar het gaat vooral om de mooie roze kleur die de kers op de taart kan zijn bij verschillende gelegenheden. Is er een meisje geboren? Wordt je dochter 18? Dat zijn natuurlijk prachtige gelegenheden voor rosé champagnes.