Mijn artikelen

Voor informatie

Dwaaldetectie dementie binnen zorginstellingen

Dwaaldetectie dementie

In onze zorginstelling gebruiken wij dwaaldetectie dementie om te zorgen dat onze cliënten niet weglopen of verdwalen. Zeker voor dementerenden kan het heel beangstigend zijn om niet meer te weten waar je bent of hoe je thuis moet komen. Deze mensen kunnen dan ook heel lang ronddwalen, met alle gevolgen van dien. Toch is het ook belangrijk dat dementerenden bewegingsvrijheid krijgen en zelfstandig kunnen rondlopen. 

Dwaaldetectie dementie via GPS

Dwaaldetectie dementie Met behulp van dwaaldetectie dementie van Liza Group kunnen wij onze cliënten altijd in de gaten houden. Zij dragen een zender met GPS signaal waardoor wij ze kunnen volgen. Hierdoor kunnen zij zich redelijk zelfstandig bewegen binnen de instelling en de tuin. Wij kunnen voor elke cliënt zelf instellen tot waar ze mogen komen. Wanneer een cliënt ergens komt waar hij niet mag komen dan krijgen wij direct een melding. Hierdoor kunnen we snel reageren en de persoon terughalen.

Meer mogelijkheden door technologische vooruitgang

Door de technologische vooruitgang is er veel meer mogelijk dan vroeger. Domotica is wordt steeds meer toegepast in de gezondheidszorg en de dwaaldetectie dementie is hier slechts een klein deel van. Dit heeft tot gevolg dat de zorgkosten verlaagd worden en dat tegelijkertijd de kwaliteit van leven wordt vergroot.