Mijn artikelen

Voor informatie

De leukste vakantieparken van Nederland

Deze zomer is natuurlijk een wat andere zomers dan normaal. Een stuk minder Nederlanders gaan naar het buitenland op vakantie in vergelijking met voorgaande jaren. Maar alhoewel er nog steeds wordt aangeraden om sociale afstand te houden, is de hele zomer binnen in huis zitten of in de tuin bakken ook niet echt een leuk vooruitzicht. Wat natuurlijk wel een optie is, is om op vakantie te gaan in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip door eigen land op de fiets. Of je kunt naar een van de leuke Nederlandse vakantieparken gaan. Er zijn in Nederland hartstikke veel leuke vakantieparken. In dit artikel bespreken we de leukste vakantieparken van Nederland.

Vakantiepark Slagharen

Een van de leukste en meest bekende vakantieparken van Nederland is vakantiepark Slagharen. Vakantiepark Slagharen stond origineel bekend als ponypark Slagharen waar je voornamelijk op Pony’s kon rijden. Tegenwoordig is er een stuk meer te ervaren in vakantiepark Slagharen. Het attractiepark kent vele achtbanen, echte thrillrides en ook rustigere achtbanen die voor de kleintjes ontzettend leuk zijn. Daarnaast zijn er ook hele bijzondere attracties. Denk bijvoorbeeld aan ‘the miracle of light’ lichtshow.

Vakantiepark Splesj

Het wordt tegenwoordig ook elke zomer een stukje warmer. Een vakantiepark met een fantastisch waterpretpark is dan ook een uitstekende keuze. In Brabant, naast het kleine dorpje Hoeven, ligt Splesj. Dit is het grootste waterspeelpark van de Benelux en in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Tikibad bij Duinrell, is het een waterspeelpark dat volledig buiten is. Het waterpark heeft verschillende banen en ook een heleboel fantastische glijbanen. Je kunt om het waterspeelpark heen heerlijk op het gras liggen. Er zijn zowel veel plekken in de zon als in de schaduw. Het waterspeelpark ligt namelijk in een bos dus er zijn meer dan genoeg bomen die schaduw bieden. Naast het vakantiepark ligt ook een camping waar je zowel een eigen tent kunt opzetten als ene leuk huisje kunt huren.

Spa en rust

Wanneer je een jong stel bent zonder kinderen dan wil je misschien in plaats van een attractiepark of een waterspeelpark, een rustig vakantiepark met een spa. Denk in dat geval aan droompark Beekbergen. Dit prachtige park ligt midden in het Veluwse bos en heeft naast een binnenzwembad ook een uitgebreid wellness spa. Ook is er dichtbij het park in de buurt een fantastisch openluchtmuseum. Je kunt natuurlijk ook heerlijk in het bos gaan wandelen en genieten van de rust en stilte.