Mijn artikelen

Voor informatie

Bouw je motorfiets om naar een chopper

bezwaar boete rood licht

Toen de eerste complete motorfiets in 1962 werd uitgebracht door het bedrijf Kawasaki, heeft de fabrikant besloten nog meer modellen uit te brengen. De Kawasaki Vulcan is hier een perfect voorbeeld van. Als jij deze prachtige motorfiets in bezit hebt, of je wilt een bobber motor kopen, vind je het vast en zeker interessant om verder te lezen.

Kawasaki

De eerste toermotoren met een V-twin motor werden geproduceerd door het bedrijf Kawasaki. Dit bedrijf begon in 1984 met de productie van de eerste Kawasaki Vulcan modellen. Als allereerst werd de serie Kawasaki Vulcan 750 uitgebracht. Helaas worden ze tegenwoordig bijna niet meer geproduceerd, dus zie je nog een Kawasaki 1500 motor te koop staan is dat een te gekke kans.

Deze motor kun je strippen en zo ombouwen naar een chopper. Er zijn allerlei onderdelen te kopen op verschillende websites. Je kunt bijvoorbeeld de gashendels online kopen of wat dacht je van luchtfilters, sissy bars of valbeugels? Maak er een echte Kawasaki chopper van.

Pas de motorfiets aan naar je eigen smaak

Nog een beroemde fabrikant is Harley Davidson. HD heeft vele modellen op de markt gebracht. Deze zijn sinds het begin van de 20e eeuw op de markt gebracht. Het motormerk is wereldwijd beroemd. Dit komt omdat de motorfietsen tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geproduceerd. Het Amerikaanse leger reed op een model van HD, namelijk de Liberator. Hierdoor zijn de andere modellen die op de markt zijn gebracht door HD ook populair geworden, zoals de Harley Davidson Dyna Super Gilde Sport en de Harley Davidson V-Rod.

Wellicht heb je een HD motorfiets en ben je begonnen met jouw eigen Harley bobber project. In dat geval kun je ook terecht bij diverse online websites die onderdelen voor jouw mooie hd chopper verkopen. Er zijn verschillende Harley parts die je kunt aanschaffen, waardoor jij de motorfiets helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen.