Mijn artikelen

Voor informatie

Zorg voor een visum als je een reis maakt naar Tanzania

De pandemie heeft een knip gezet op het reizen. Vakantiegangers over de gehele wereld gaan de laatste tijd vooral op vakantie in eigen land en laten het vliegtuig staan. Daar gaat natuurlijk weer verandering in komen en je ziet de vliegtuigpassagiers met de maand stijgen. Als je besluit om buiten Europa op vakantie te gaan dan is daar bijna altijd een visum voor nodig. Dat is nu net waar dit artikel overgaat, visums. En dat specifiek gericht op Tanzania.

Ga je naar Tanzania op vakantie?

Tanzania is een fantastische Zuid-Afrikaans land om op vakantie te gaan. Geniet van de wilde natuur en allerlei soorten exotische dieren die je maar in weinig andere landen tegenkomt. Tanzania is een fantastisch land om op safari te gaan en de reis van je leven te maken. Met het plannen van je reis is ook een visum vereist. Een visa Tanzania aanvragen gaat heel makkelijk. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Tanzania in Den Haag of consulaat generaal Tanzania in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zodra je in het bezit bent van een visum mag je het grondgebied van Tanzania betreden en zo ook het eiland Zanzibar. De controle van dit visum wordt gedaan tijdens de paspoortcontrole op het vliegveld of tijdens de grensoversteek.

Welke soorten visums zijn er voor Tanzania?

Tanzania heeft verschillende soorten visums die ze kunnen uitgeven. Zo heb je de simpele toeristische en zakelijke visums. Maar er zijn meer soorten. Zo heb je een familiebezoek visum, vrijwilligers visum, werkvisum, overstap visum, conferentie visum, studenten visum en is er een visum voor persoonlijke uitnodiging. Je merk het al, het zijn er aardig wat. Dat maakt het aanvragen van een visum voor Tanzania er niet makkelijker op, maar er zijn genoeg visumbureaus die jou hiermee kunnen helpen.

Wat is de verwerkingstijd bij het aanvragen van het visum?

De verwerkingstijd voor het aanvragen van een visum voor Tanzania verschilt per visum. Je kunt er vanuit gaan dat het zo'n 4 tot 7 werkdagen duurt voordat je je visum kunt ophalen. Bij bijvoorbeeld een visum Indonesië aanvragen heb je niet de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. Dat is wel mogelijk bij een visumaanvraag bij Tanzania. Als je met spoed een visum nodig hebt voor dit land dan duurt het maximaal 3 werkdagen alvorens je het visum kunt ophalen. Uiteraard komen er wel meer kosten bij kijken dan als je het op de normale manier aanvraagt.