Mijn artikelen

Voor informatie

Verschillende soorten therapie in Tilburg

Hypnotherapie Tilburg

Een therapie is een behandelwijzen van een lichamelijke of geestelijke ziekte. Het doel van een therapie om een ziekte te genezen of om de symptomen te verminderen. Ook kan een therapie preventief worden uitgevoerd om te voorkomen dat iemand ziek wordt. Er zijn enorm veel verschillende soorten therapieën die allemaal op hun eigen manier belangrijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die hypnotherapie Tilburg erg prettig vinden.

Hypnotherapie in Tilburg

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een trance-achtige toestand te brengen. 

Hypnotherapie Tilburg is een effectieve therapievorm die al eeuwenlang wordt toegepast. Als voorbeeld, Kevin Boeren in Uden kan bepaalde blokkades of patronen doorbreken door in contact te komen met je onderbewustzijn. Door hypnose wordt je teruggebracht naar het moment waar het probleem begon. Hierdoor kun je het probleem in de trance veranderen. Elke therapie is verschillend en elke therapeut heeft een eigen methode. 

ACT-therapie in Tilburg

ACT staat voor Acceptance and commitment Therapie. Dit is een vorm van therapie waarbij het aanvaarden van jouw klachten centraal staat. Je leert om het zinloze gevecht met emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Moniek van Oss is een ACT-therapeut uit Tilburg. Als therapeut benadert ze je vragen vanuit verschillende invalshoeken. Ze werkt veel vanuit de inzichten van de positieve psychologie: jij als persoon met jouw eigen levensgeschiedenis staat centraal.