Mijn artikelen

Voor informatie

Opleiding projectmedewerker

Als je houdt van een veelzijdige baan met administratieve werkzaamheden dan is de opleiding tot projectmedewerker geschikt om deze baan te kunnen beoefenen. Een projectmedewerker is een administratief medewerker van projecten. Elk project heeft een begin- en eindpunt, waardoor je telkens weer begint aan een nieuw project. De projecten kunnen veel van elkaar verschillen. Zo kan je denken aan de organisatie van een evenement, het openen van een winkel en het bouwen van een nieuwe fabriek. Zo zijn er talloze projecten waar jij als projectmedewerker mee kan helpen. Denk aan het organiseren van vergaderingen, het registreren van de uren en de communicatie richting alle betrokken partijen. Een veelzijdige en leuke baan, die je in 1 jaar kan beoefenen met de opleiding van Fabius opleidingen.

Takenpakket projectmedewerker

Het takenpakket van de projectmedewerker kan per project verschillen, omdat je voor veel verschillende projecten ingezet kan worden. Je zorgt ervoor dat de opdrachten uitgevoerd worden, je draagt bij aan de inhoudelijke vraagstukken van het project, je stemt de activiteiten van de werkgroepen op elkaar af, je bewaakt de voortgang van het werk en je onderhoudt de relatie met de organisatie. Ook informeer je de afdelingsleiding over de gemaakte afspraken, stel je documenten op voor tussentijdse rapportages aan de opdrachtgever en draag je verder bij aan samenwerkingsondertsteunende functies. Zo heb jij dus veel in te brengen tijdens het project op verschillende vlakken. Een projectmedewerker is dan ook onmisbaar bij het opzetten van een nieuw project. Dat maakt dat jij goede baankansen hebt bij het afronden van het diploma bij Fabius opleidingen.

De opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen, namelijk de basisopleiding administratief medewerker en de vervolgopleiding projectmedewerker. In totaal volg je in 12 maanden 40 lessen van 3 uur. Je volgt wekelijks 1 les van 3 uur in de ochtend of in de avond op een van de vele locaties in Nederland. Zo kan je de opleiding goed inplannen in je drukke agenda. Je leert over projectmanagement en het projectbureau, waarbij het gaat om de typische kenmerken van projecten, het projectmanagement, de rol van het projectbureau, heet stappenplan voor succesvol projectmanagement en het gebruik van werkdocumenten in projecten. Op die manier ben je in 1 jaar klaar met de opleiding en kan je aan de slag als projectmedewerker.