Mijn artikelen

Voor informatie

Gebruik van een steiger

Steiger

Waar je een steiger ook voor wilt gebruiken, veiligheid is een van de belangrijkste aspecten bij het gebruik. Wanneer je een steiger op gaat bouwen, zorg dat je alle delen op de juiste manier gebruikt, en denk niet dat je zonder een schoor voor de stabiliteit even snel je werkzaamheden uit kunt voeren. Niet voor niets zijn bepaalde onderdelen nodig om veilig te kunnen werken, zorg ook dat de steiger vast staat als je op bepaalde hoogte gaat werken.

Steiger

Zorg voor de goede steiger

Het klinkt zo aantrekkelijk wanneer je een kamersteiger in de woning hebt staan, je moet buiten even iets aan de gevel doen en je wilt daarvoor deze steiger gebruiken. Een steiger voor binnen is niet te gebruiken buiten, een rolsteiger bijvoorbeeld heeft andere eigenschappen en kenmerken dan een steiger voor binnen. Gebruik daarom een steiger voor binnen alleen binnen, en bijvoorbeeld een rolsteiger alleen buiten. Heb je een andere steiger nodig dan kun je bij vdsteenxxl verschillende steigers kopen. 

Veiligheid bovenaan

Wanneer je een steiger koopt wil je er zeker van zijn dat je een veilig exemplaar hebt, in de webshop van vdsteenxxl zie je veilige steigers die je kunt gebruiken voor verschillende werkzaamheden. Een ladder is goed te gebruiken voor incidenteel werk, maar moet je meer werkzaamheden verrichten dan is een steiger perfect om te gebruiken. Er zijn niet voor niets zoveel verschillende soorten steigers om te gebruiken. Op een steiger heb je ook de ruimte om te bewegen, en kun je gereedschappen eenvoudig bij je houden die je nodig hebt.