Mijn artikelen

Voor informatie

Check bij de brandwerende deur

We hebben een brandwerende deur op ons kantoor, voor het geval er brand uitbreekt. Toen laatst het alarm ging, door een aangebrande tosti, moesten we allemaal naar buiten. Gelukkig niks aan de hand. Maar toen we weer terugkwamen, zagen we dat de brandwerende deur totaal niet had gewerkt. Hij klapt open bij een alarm, zodat het vuur zich niet kan verspreiden. Ik heb meteen maar het bedrijf gebeld om te vragen hoe dit kwam. Ze kwamen dezelfde dag nog langs, ze zeiden dat er een defect was en dat we blij mochten zijn dat we er nu achter kwamen! Ze hebben hem meteen kosteloos vervangen.

Denios

Ook gaven ze ons het advies elke maand te kijken of alle maatregelen nog werken. Ik had hier eigenlijk nooit bij stilgestaan. Wel fijn om dat nu te doen, dan weet je zeker dat je veilig bent. Voelt toch wel beter ja. Vroeger had ik een vriendje die bij elk nieuw huis waar we waren eerst ging checken hoe je het beste naar buiten kwam, wat de nooduitgangen waren. Ik vond dit zo grappig, maar nu zie ik in hoe slim het eigenlijk is.