Mijn artikelen

Voor informatie

Begin met graven!

Citroenbomen behoren tot de meest lonende maar frustrerende planten om te groeien. Als ze goed zijn, zijn ze geweldig, en als ze dat niet zijn, kunnen ze er uiteindelijk uitzien als een paar stokjes met een paar blaadjes eraan. Dus hoe bereik je de perfecte citroenboompje die glanzend groen is, elk voorjaar bedekt met geparfumeerde witte bloemen en in de winter beladen is met fruit?

Hier is wat je moet weten over het kweken van uw eigen citroenboompje.

Graaf het gat voor je citroenboompje twee keer zo breed als diep. Vervolgens kunnen wateropslagkristallen worden toegevoegd. Haal de plant uit de zak of pot en haal voorzichtig de wortels eruit zodat ze alle kanten op staan. Snijd alles af dat begint te spiraliseren en wortelgebonden is, omdat dit de groei van uw boom ernstig zal beïnvloeden. Plaats in het gat en vul aan met aarde.

Pas op dat je de citroenboompje niet te diep begraaft en bedek het transplantaat niet, omdat dit kan leiden tot kraagrot. De grond rondom de boom moet gelijk zijn met de omliggende grond.

Wat een citroenboompje echt nodig heeft

Het succes van citroenbomen hangt af van voldoende zonneschijn, water en voedingsstoffen, samen met goed doorlatende grond en een warm klimaat.

De citroenbomen zijn overlevenden maar reageert genereus op goede verzorging, dus kies een plek met minimaal zes uur directe zon per dag. Hij heeft een hekel aan natte voeten, dus als je kleiachtige grond hebt, plant hem dan op verhoogde heuvels. Als de grond zanderig is, voeg dan compost toe. Gebruik meerdere keren per jaar een organische fruitmeststof.

Nu heeft het water nodig

Geef het heel goed water, met ten minste twee volle gieters van 9 liter (zo niet meer), om eventuele luchtbellen te verwijderen. Mulch vervolgens tot een diepte van ongeveer 10 cm en pas op dat je zich niet rond de stam ophoopt. Blijf elke week water geven (meer op winderige of zeer zonnige dagen), totdat uw citroenboompje het eerste jaar is. Hierna zou elke drie weken water geven goed moeten zijn als het niet heeft geregend.