Mijn artikelen

Voor informatie

Zwembad ingraven? Hier zijn wat tips!

zwembad ingraven

Een zwembad is oorspronkelijk een plaats waar mensen, voor hun plezier, voor de sport of als therapie kunnen gaan zwemmen. Tegenwoordig zijn er best veel mensen die een eigen zwembad in hun tuin hebben om lekker te kunnen zwemmen in de zomer. Ga jij een zwembad ingraven? Hier zijn wat tips!

De ondergrond

Wanneer je de ideale ligging van jouw zwembad in de tuin heeft bepaald, kan je gaan nadenken over de fundering. Als je hebt gekozen voor een ingegraven zwembad, dan moet een deel van de grond afgegraven worden. Vervolgens kan er een betonlaag gestort worden die zal zorgen voor de stabiliteit van het zwembad. Hier is een grote rol weggelegd voor de hoogte van het grondwater en de samenstelling van de ondergrond. In principe kan je op elke ondergrond een zwembad laten aanleggen, maar de ene ondergrond heeft iets meer voorbereiding nodig dan de andere ondergrond. Wanneer de grond afgegraven is, wordt deze door het storten van beton stabiel gemaakt.

Seizoenen

Een buitenzwembad heeft te maken met seizoenswisselingen. Om deze reden moet je het zwembad in de herfst al winterklaar maken. Zo moet er een winterafdekking geplaatst worden en dit kan een net zijn of een zeil. Het zorgt ervoor dat de bladeren opgevangen worden die eventueel in het zwembad kunnen vallen.