Mijn artikelen

Voor informatie

Zo vervang je de remschijven in een Renault

Remschijven Renault

Sleutelen aan een auto: dat kan heel leerzaam en leuk zijn, maar ook gevaarlijk. Je wil immers niet dat een onderdeel stopt met werken of dat je het beschadigt in het proces. Een auto kan voor ongelukken zorgen en goed functionerende onderdelen zijn nodig om dat te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de remschijven. De remschijven Renault hebben een zeer belangrijke functie. Als je deze wil vervangen, moet je dus voorzichtig te werk gaan, daarom kiezen veel mensen ervoor ze naar de garage te brengen. Wil je het toch zelf doen? Verdiep je dan goed in de materie.

Remschijven Renault

Over de remschijven

De remschijven zijn onderdelen die worden gebruikt om de auto tot stilstand te brengen. Daaraan danken ze dan ook hun naam. Je kunt je wel voorstellen dat goed functionerende remmen nogal essentieel zijn voor de auto. De remschijven slijten bovendien zeer snel. Bij een keuring zullen ze dan ook altijd gecontroleerd worden en vervangen als er ook maar een kleine aanleiding voor is.

Zelf doen

Wil je zelf de remschijven vervangen? Dan moet de auto op een krik of een lift. De vervanging kan wel tijd kosten: doorgaans duurt het ongeveer 2 uur om remschijven te vervangen. Het begint allemaal met het verwijderen van de oude remschijven. Het is belangrijk dat je alle remschijven tegelijk vervangt. Heb je er dus eentje die nog wel even door kan, vervang hem dan toch. 

Stappenplan

De oude schijven losmaken lijkt makkelijker dan het is. Vaak heb je een hamer nodig om de remschijf goed los te tikken. Daarvoor is het belangrijk dat je de wielen al eraf hebt gehaald. Als de auto remklauwen heeft, dan moet je deze uiteraard ook loshalen. Je kunt nu de nieuwe remschijven plaatsen en goed vastzetten, wat ook weer met die hamer kan. Kijk online naar video’s waarin een volledig stappenplan voor wordt gedaan.