Mijn artikelen

Voor informatie

Thuis naar de gym

Tijdens corona hebben we gemerkt dat een thuisgym best handig kan zijn. Dit is echter wel erg prijzig om alle benodigde apparatuur aan te schaffen. Fitnessapparatuur leasen was dé oplossing tijdens de lockdown. Thuis kunt u de fitnessapparatuur waar u geïnteresseerd in bent uittesten. Als het geteste fitnessapparaat dan bevalt kunt u het altijd nog aanschaffen. Of u heeft gezien dat het werkt en kan deze kennis toepassen in de sportschool. Thuis oefenen is natuurlijk altijd fijn en u kunt het apparaat gebruiken wanneer het u uitkomt. Zo heb je ook geen last van andere sporters die het apparaat heel lang bezet houden.

Weten wat je doet

Tijdens het testen van de fitnessapparatuur is het verstandig om goed te kijken naar de instructies die op de fitnessapparaten staan. Zo weet je precies wat je moet doen. Fitnessapparatuur leasen is natuurlijk hartstikke leuk en handig maar weten wat je moet doen ook. Het komt veel voor dat mensen de fitnessapparatuur niet op de juiste manier gebruiken. Zo kan de apparatuur beschadigen en nog erger het kan ervoor zorgen dat je blessures oploopt. Veel sporters komen bij de fysio met vage klachten. Deze klachten ontstaan vaak doordat de fitnessapparatuur niet juist gebruikt wordt. Door de instructies te lezen kunnen veel van deze klachten voorkomen worden.

Naar de fysio

Sporters die veel in de sportschool trainen hebben daar vaak doelen voor zichzelf. Ze willen bijvoorbeeld een gespierder bovenlichaam of een strakkere buik. Waar de meeste sporters dan niet bij nadenken is dat je goed moet kijken naar dat je alle spieren traint die bij een spiergroep horen. Zo vergeten veel sporters die meer gespierde armen willen dat ze ook de spieren aan de binnenkant van de arm moeten trainen. Als ze dat niet doen krijg je blessures doordat de spier aan de buitenkant veel sterker is dan die aan de binnenkant. Dit soort problemen zijn dan ook heel makkelijk op te lossen. Ze moeten er alleen voor zorgen dat ze een paar spieren extra trainen.