Mijn artikelen

Voor informatie

Natuursteen vensterbank

Natuursteen vensterbanken geven je woning of bedrijfspand een luxe uitstraling. In tegenstelling tot hout, zijn natuurstenen vensterbanken gemaakt van een sterk materiaal. Door de duurzaamheid van natuursteen zal deze lang meegaan en nog vele decennia mooi uit blijven zien. Een houten vensterbank kan rotten en beschadigd gemakkelijk, bijvoorbeeld door vochtige plantenpotten of zware ornamenten. Natuurstenen vensterbanken van Totaaltegel zijn altijd een toonbeeld van smaak. Zit de juiste standaard maat er niet tussen of een heb je andere speciale wens, neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Voordelen van een natuursteen vensterbank

De belangrijkste en meest gebruikelijke functie van de vensterbank is het beschermen van het kozijn aan de onderkant en het op zijn plaats houden van het kozijn. Naast de bouwtechnische eigenschappen hebben natuursteen vensterbanken ook nog een aantal voordelen.

 • Een vensterbank van natuursteen houdt vocht buiten
 • Natuursteen vensterbank houdt gipsplaten droog
 • Een natuurstenen vensterbank houdt het raamkozijn op zijn plaats
 • Natuurstenen vensterbanken is duurzaam
 • Natuurstenen vensterbanken zijn eenvoudig te onderhouden.

Natuursteen vensterbank op maat 

Bij Totaaltegel kunnen natuurstenen vensterbanken dankzij de snijtechnieken van tegenwoordig en onze moderne zagerij in elke gewenste vorm gemaakt worden. Van strak en eenvoudig tot zeer sierlijk. Of je nu op zoek bent naar een klassieke stijl of juist ultra modern, onze vensterbanken passen in elke woonstijl. Op basis van een aangeleverde werktekening gaan we aan de slag me de vensterbanken, wanneer je specifieke wensen hebt is dit geen enkel probleem. Standaard wordt een vensterbank aan vier zijden afgewerkt. Ook maatwerk klussen kunnen wij realiseren. Kwaliteit staat bij ons voorop daar hoort een goede afwerking van onze producten bij. Daarom worden onze vensterbanken aan de zichtkanten van een vensterbank altijd voorzien van een facetrand. Onze productietijd is gemiddeld 5 werkdagen, in sommige gevallen kunnen we zelfs sneller produceren.

Diverse soorten natuursteen

Natuursteen vensterbanken zijn een stijlvolle combinatie met andere natuurlijke materialen welke gebruikt zijn in een interieur. Zo passen ze perfect samen met houten meubels of een houten vloer, maar ze passen ook perfect bij verschillende natuurlijke decoraties maar ook staal en aluminium. Afhankelijk van de stijl die je zoekt, is er een ruime keuze aan verschillende steenopties om te overwegen, van marmer en graniet tot kalkstenen vensterbanken. Totaaltegel biedt de volgende materialen aan: 

 • Graniet
 • Hardsteen
 • Marmercomposiet
 • Kwartscomposiet
 • Basalt
 • Leisteen

Vensterbank kopen

Wilt u meer weten over hoe mooie natuurstenen vensterbanken een volgende bouwproject of verbouwing kunnen veranderen? Neem dan contact op met Totaaltegel voor hulp en advies. Of bezoek onze showroom om het brede scala aan steenopties om uw huis, zowel van binnen als van buiten, te transformeren te zien. Totaaltegel biedt niet alleen vensterbanken natuursteen aan, wij zijn tevens importeur van alle denkbare tegels.