Mijn artikelen

Voor informatie

Dit is het belang van een BHV herhaling

Wanneer je een BHV opleiding hebt gevolgd is je certificaat twee jaar geldig. Om al je kennis en vaardigheden up-to-date te houden is het aan te raden om te kiezen voor een BHV herhaling. Een BHV herhaling kun je onder andere bij G4S volgen. Tijdens deze herhaling van de BHV cursus herhaal je een groot deel van wat je geleerd hebt tijdens de BHV cursus. Je krijgt te maken met een klein stukje theorie, maar het overgrote deel van de BHV herhaling zal praktijk zijn. Je herhaalt dan dus de oefeningen en zo verbeter je je vaardigheden. 

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de BHV herhaling? De cursus bestaat uit dezelfde onderdelen als de eerste cursus. Je behandelt levensreddende eerste hulp waarin je leert snel verbinden, reanimeren en het gebruik van een AED. Daarnaast oefen je met brandbestrijding, alarmeren, ontruimen en communiceren tijdens een calamiteit op de werkvloer. Tijdens de training worden de oefeningen veel herhaalt: want oefening baart kunst. Je krijgt bij G4S les van gespecialiseerde en ervaren instructeurs die je op een prettige manier kennis en inzicht geven in de verschillende handelingen. 

Waar volg je een BHV herhaling?

Je kunt de trainingen op diverse locaties van G4S volgen. Dankzij de vele trainingslocaties door heel Nederland is het gemakkelijk om een locatie te vinden die bij jou in de buurt zit. De BHV herhaling duurt een dag: aan het einde van deze dag is je kennis weer helemaal up-to-date. Ook binnen je eigen bedrijf is het mogelijk om hier de cursus te laten plaatsvinden. Dit heeft zelfs een belangrijk voordeel: de oefeningen worden dan nog realistischer.