Mijn artikelen

Voor informatie

De populairste kleuren voor jouw interieur van de afgelopen jaren

Als je op zoek bent naar een nieuwe kleur voor in je huis dan is het soms goed als inspiratie te bekijken welke kleuren verf de afgelopen jaren het populairst waren onder de Nederlanders. Daarom hebben wij de populairste kleuren van de afgelopen jaren voor binnen op een rijtje gezet, zo kun jij precies zien welke kleuren we de afgelopen jaren het meest in de Nederlandse huishoudens voorbij hebben zien komen. Of ze nou Beton cire kopen deden of dat ze toch weer naar de vertrouwde lichte kleuren terugkeerden. Want dat kunnen we alvast verklappen, veel kleuren zien we elk jaar weer terug komen.

Naturel en beige, eigentijdse klassiekers

We hebben vele jaren gezien dat een interieur wat deed denken aan een scandinavische stijl in veel gevallen gebruik maakte van strakke, witte muren. Maar de afgelopen jaren hebben we gezien dat deze trend langzaam doorbroken werd. Steeds vaker zien we dat er best wat meer kleur gebruikt mag worden. Er wordt dan bijvoorbeeld gekozen voor een beige of naturel tint die toch iets meer karakter heeft dan de veelgebruikte strak witte muur. Maar ook de Betonlook verf is hier een goed voorbeeld van, deze betonverf kun je in heel veel verschillende kleuren vinden waardoor de lichtere tinten ook goed toepasbaar zijn bij een dergelijk scandinavisch interieur.

Warme tinten voor in de koudere maanden

Maar ook warmere tinten vallen zoals eigenlijk altijd nog goed in de smaak, en ja dus ook vooral in de koudere maanden. Dergelijke warme tinten creëren namelijk niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk een warmere sfeer in huis, waardoor je vooral tijdens de koude maanden wanneer je binnen zit een knusse sfeer in huis creëert. Tevens zijn deze warme tinten ook een heel breed begrip waardoor er dus heel veel verschillende opties zijn voor het gebruik van deze warme tinten. Het aanbod loopt dus uiteen van Kalkverf achtige kleuren tot hele donkere warme zelfs aardse tinten.