Mijn artikelen

Voor informatie

De perfecte barbecue vinden

De zomer is weer in aantocht dus dat betekent dat barbecues weer massaal uit de schuur worden gehaald. Bij barbecueën denk je meteen aan een lekker stuk vlees of verse groentes die vers worden gebraden, maar het gaat vooral om de gezelligheid die eromheen hangt. Een barbecue kopen lijkt heel simpel, maar dit kan behoorlijk tegenvallen. Bij het kopen van een barbecue moet je op verschillende dingen letten. 

Verschillende barbecues 

Er zijn veel verschillende soorten barbecues en elke soort heeft zo zijn voordelen en nadelen. De bekendste manier van barbecueën is op de houtskoolbarbecue. Een voorbeeld van een houtskoolbarbecue is de Outdoorchef Chelsea. Deze houtskoolbarbecue behoudt de authentieke rooksmaak tijdens het braden van jouw vlees. Daarnaast heb je ook de gasbarbecue. Tegenwoordig is deze ook erg populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Outdoorchef Ascona. Deze gasbarbecue is binnen enkele minuten op temperatuur, wat betekent dat je jouw gasten snel kunt serveren. Dit zijn de twee meest voorkomende varianten op barbecues, maar je hebt nog vele andere soorten. 

Aantal mensen 

Als je de juiste soort barbecue hebt gevonden, dan ben je er nog niet. Denk bijvoorbeeld eens na over hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op de barbecue. Als jij een hele grote familie hebt waarmee je in de zomer vaak gaat barbecueën, dan is het handig als jij een variant met een groot rooster aanschaft. Het is van belang dat het rooster groot genoeg is zodat er voor iedereen genoeg eten op gelegd kan worden. Als jij van plan bent om met een klein gezin te barbecueën, heb je een niet al te grote barbecue nodig. Een barbecue met een klein rooster zorgt ook voor minder schoonmaakwerk. 

Wat is jouw doel 

Je moet er goed over nadenken waarom jij een barbecue wilt. Als je zo snel mogelijk eten aan jouw gasten wil kunnen voorschotelen, is het handig om een gasbarbecue te gebruiken. Met een gasbarbecue heb je immers een minder lange wachttijd dan met andere barbecues, maar als jij de unieke rooksmaak in jouw stukken vlees wil verwerken, moet je voor de houtskoolbarbecue kiezen. Blijf jij als gastheer of gastvrouw de hele dag achter de barbecue staan? Koop dan een hoge variant waarbij je niet hele tijd hoeft te bukken als je achter de barbecue staat.

 

Zoals je ziet heb je veel verschillende punten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een barbecue. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op de zomer door op tijd op zoek te gaan naar een geschikte barbecue. Op die manier kun je optimaal genieten van het heerlijke weer.